Corona Uitvaart

Corona-virus maatregelen

UPDATE 01-04-2021

Wij denken mee om elke uitvaart (ook in de corona periode) zo persoonlijk mogelijk te verzorgen. Er blijven nog steeds maatregelen van kracht tijdens en na plechtigheden bij een uitvaart. Meer informatie hierover leest u in dit bericht.

Bezoekers aan een uitvaart houden altijd 1,5 meter afstand. Daarnaast gelden er voorwaarden. Alle bezoekers hebben bijvoorbeeld een vaste zitplaats. Bij een uitvaart mogen maximaal 50 personen aanwezig zijn.

Uitvaartplechtigheid

Mensen die bijeenkomen voor een uitvaart zijn uitgezonderd van de regels voor maximale groepsgrootte. Bij een uitvaart mogen maximaal 50 personen aanwezig zijn.

Aanwezigen moeten altijd 1,5 meter afstand (kunnen) houden en een vaste zitplaats hebben. Daarnaast moet iedere bezoeker zich aanmelden en krijgt hij of zij bij aankomst een gezondheidscheck.

Voor het maximaal aantal aanwezigen tellen niet mee:

  • personeel van de uitvaartonderneming;
  • geestelijke medewerkers;
  • medewerkers van de begraafplaats of het crematorium.

Condoleance

Uitvaartcentra of andere locaties waar de uitvaartplechtigheid plaatsvindt zijn uitgezonderd van de sluiting van eet- en drinkgelegenheden. Als de condoleance op dezelfde locatie plaatsvindt als de uitvaartplechtigheid, is daarom een nazit met hapje en drankje mogelijk. Ook dan geldt, net als voor de plechtigheid, dat aanwezigen altijd 1,5 meter afstand moeten houden en een vaste zitplaats moeten hebben. Daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht bij verplaatsing. Op de zitplaats mag het mondkapje af.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/uitvaarten

Call Now Button